Архив

Календар

май 2020
П В С Ч П С Н
« апр   юни »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Защо ЗПГ

Обновен ВАРИАНТ във видеоклип на брошурата ни за прием 2020-2021 в ЗПГ. Училището ни се гордее с добрата си материална база, с професиите си, които дават добър старт в живота, с постоянните успехи на нашите ученици в различни професионални състезания и олимпиади, с разнообразните извънкласни дейности и с отличните възможности за пътуване в чужбина. Ние предлагаме възможностите – от учениците зависи дали ще се възползват от тях. Направят ли го, повярват ли на нашите преподаватели, тогава резултатите ще бъдат пораснали, самостоятелни и независими млади хора. Както се казва ,всеки сам трябва да измине своя път – всяка от възможностите, предлагани в ЗПГ е път към тази промяна…

Имаме и специален ПЛЕЙЛИСТ за отделните професии.  И още информация тук и тук

Кризата в момента ни показа до каква степен в бъдещето ще бъдем зависими от дигиталните технологии. Така е и в областта на икономиката – или яхваш дигиталната вълна, или си извън играта. Затова и двете ни икономически професии наблягат на усвояването на тези дигитални инструменти !!!

Ангажирани в състезания, иновационни лагери, учебни компании и други прояви, които създават увереност и нови практически умения. Възползват се от добрата материална база и се запознават с опита на чужди държави. Работят в екип и презентират себе си и идеите си . АМИ мисля си, че това е доста добра база за добър старт във всяко следващо начинание и в годините след училище !!

Има хора, които обичат да общуват, да говорят и да разказват истории. Ако сте този тип и обичате да бъдете център на внимание. Ако преливате от енергия и чувства, професия „Организатор на туристическа агентска дейност“, специалност „Организация на туризма и свободното време“е точно за вас.
ДА се развият комуникационните , организационните и езикови умения. ДА се придобие умение за влизане под кожата на хората и да се знае как се задоволяват техните желания. ДА станеш добър презентатор. Все качества, които ще бъдат в неоценима помощ и след завършване на училище …
Да организираш и забавляваш хора е приятно занимание. С течение на времето може да станеш експерт в говоренето пред публика, в създаването на интересни и забавни програми за туристи, в изкуството да забавляваш хората и да им подаряваш положителни емоции в забавни игри и събития. Специалност Организация на туризма и свободното време предлага много възможности за тези, които имат желание да се възползват от тях..
Учениците ни приличат на изследователи в химическа лаборатория, само дето работата тук е много по-лесна и разбираема. Има инструкции, план, таблици с възможни резултати и сравними показатели. Контролът е в техните ръце – професия „Техник-технолог по качеството на храни и напитки“

От няколко години имаме една от най-модерните лаборатории за училище в България. Тя е необходима за учениците от професия „Техник-технолог по качеството на храни и напитки“ . В нея се изследват всякакви неща – храни, напитки, въздух, вода.
А нали знаете, че в Европа е мания всичко да се измерва, изследва и контролира, което ни навежда на мисълта, че ако изберете тази полезна професия, ще имате добър шанс за реализация.

Училището изгради модерен СПА-център, който ще служи за провеждането на часовете по практика на учениците от професия „Изпълнител на термални процедури“.Масовото навлизане на спа-туризма и непрекъснато увеличаващият се поток от туристи от чужбина в Сандански и други градове е гаранция за търсенето на кадри за тази професия.

Професия „Агроеколог“ се занимава с правилното отглеждане на земеделски продукти и изделия, без използването на торове и препарати. Чистото отглеждане, без пестициди е новото модерно в 21 век. Част от модерната апаратура на професия Техник- технолог по качеството на храни и напитки може да се използва и от тази професия.

Професия Техник-озеленител се занимава с аранжирането на паркове и градини, както и с отглеждането и аранжирането на цветя и други растения за тези градини. Хотелите в околностите на Сандански и парк Сандански може да са главните ползватели на услугите на тази професия. Обмяната на опит с училища от Холандия пренася ценни умения с уникален за България характер.

Събрали сме всичко в специален ПЛЕЙЛИСТ за отделните професии.  И още информация тук и тук

Подобни публикации: