Архив

Календар

януари 2021
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Дистанционни умения

За всички, които го практикуваме е ясно, че създава проблеми в обучението на слабо мотивираните ученици, занемарява навиците за дисциплинирано участие в часовете, предпоставя условия за непозволена помощ по време на изпитвания, не гарантира обективност на оценяването. Да, подпомага технологичния напредък в образователния процес и личните умения на учители и ученици, дава възможност за разнообразяване на използваните методи на преподаване, но…

Взаимодействието в класната стая осигурява повече дисциплина, подобрява мотивацията за участие в учебния процес, повече контрол върху напредъка, повече обективност при проверката и оценката на знанията. Училището е място на социализация и възпитание. Място, където се учим на толерантност, солидарност и приятелства. Знанията на децата и тяхното израстване са от голяма важност, но дваж по-важно е да ги научим да бъдат човеци.

Най-често е за човешки учения като онези горните, които са останали след извървения общ път. Един е провидял светлината на хоризонта, друг е получил доза подкрепа и започнал да вярва. Трети взел за крила някога казани думички, че с полет се достига по-далече. Има и такива, които се научили да мечтаят, да не се огъват, да не си мълчат, да губят рундове, но да остават на крака до последния гонг, да се уповават на приятелите и да делят с тях сърцата си.

1*https://eratosten.wordpress.com/

2*https://eratosten.wordpress.com/

Подобни публикации: