Архив

Календар

март 2021
П В С Ч П С Н
« фев   апр »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

3 идеи за мотивация на учениците за учене

За да може подрастващото поколение да бъде по-ангажирано и мотивирано в процеса на учене и да търси само как да придобие необходимите знания и умения, които ще му помогнат да сбъдне мечтите си, трябва да развие тази нагласа за растеж.

Учениците трябва да вярват, че могат да постигнат всичко, ако вложат необходимите усилия и не се отказват, когато стане трудно. На тях им е необходима и подкрепата на учителите и родителите, които да им помогнат да развият практическите умения и способности, които ще им трябват в процеса на учене.

Кога учениците имат по-висока мотивация за учене и за преследване на по-високи постижения?
След като учениците се чувстват чути и разбрани, участвали са в избора на цели и задачи, те имат нужда и от конкретни знания и умения, които да им помогнат по пътя към изпълнението на поставените цели. Защото, когато имат необходимата нагласа и знаят къде да намерят необходимата информация, ще се чувстват уверени, че могат да се справят.

1. Нека всеки си избере креативен метод, по който да представи част от урока. - Учителката дала възможност на всеки един от класа да направи проект, в който да покаже какво е научил предния час.

2. Оставете учениците сами да изберат как да изучат следващия материал.Учителката  позволи да изберем едно от значимите исторически събития, които предстоеше да изучим, и да измислим начин, по който да го представим.

3. Дайте индивидуална и специфична задача на всеки от класа.Дайте възможност на учениците да представят част от следващия урок чрез дейност, която отговаря на интересите им.Целта е учениците да развият уменията си, като получат предизвикателна задача и намерят начин да се справят с нея.

https://zaednovchas.bg

Подобни публикации: