Архив

Календар

ноември 2012
П В С Ч П С Н
« окт   дек »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ЗАПАЛИ ГИ – 7 прости правила…

*Запалете своя ентусиазъм- запалете огъня в своето сърце, преди да го запалите в хората.

Хората намират вдъхновение по много начини и в много неща. Ако обичате нещо ще бъдете страхотен в него, намерете нещото, което съответства на вашия глас, енергия, талант. Тогава вие излъчвате енергия, ентусиазъм и вълнение. Ако нямате страст, нямате енергия, без енергия нямате нищо. Заредете се с енергия преди да се опитате да ангажирате сърцата и умовете им.

Когато сте дълбоко ангажирани с посланието, което предавате на хората вие създавате силна емоционална връзка с тях. Ние обичаме да сме обградени от страстни хора, тяхната енергия е заразителна и има нещо магнетично, когато се намираш в тяхното присъствие. Те имат изключителната способност да генерират вълнение и в другите.

В живота рядко може да ви се даде шанс да летите да чувствате страстта и следването на нещо специално, на мечтата. Мечтайте мащабно, запалете с тези мечти и ще видите как другите ще искат да се включат. Бъдете сред хората, оставящи отпечатък в пясъка, играйте ключова роля в отбора на мечтите и в екипа носещ надежда.

* очертайте пътя към успеха с последователна и запомняща се концепция;

Мъглявата концепция ще ви попречи да ентусиазирате. Изразете завладяваща и неустоима концепция за света.За да е въздействаща тя трябва да е простичка и дълбока. Намерете вашата силна страна и я опишете в 10 думи. Подбирайте си думите Хората ще повярват само когато ги преведете през пътя, който ще очертаете пред тях. Вдъхновете другите за някаква велика цел и ще събудите техните спящи сили. Измислете фундаментална концепция непроменима във времето. Поставяйте големи, дръзки и рисковани цели. Използвайте екип от евангелисти, които маршируват за вашата кауза и сплотяват редиците напред към целта. Използвайте образността за създаване на емоции.

* продавайте полза, като поставите слушателите си на първо място;

Ентусиазмът стимулира и зарежда, концепцията вдъхновява, но фокусът убеждава. Хората се вдъхновяват когато знаят как нещото ще подобри живота им. Списъкът не трябва да съдържа качества, а само ползи. Покажете какво ще направите за тях. Презентирайте по различни начини – визуално, слухово и кинестетично.Разкажете на хората защо сте развълнувани от продукта, споделете ярка концепция за бъдещето, която продукта прави възможна и бъдете конкретен как продуктът ще им помогне да успеят. Определете проблема преди да предложите решение и го направете просто и конкретно.

* нарисувайте картина с въздействащи, запомнящи се и реалистични истории;

Целта на всяка история е една и съща – да омае слушателите. Историите вдъхват живот на посланието. Превърнете посланието си в история, която събужда интереси, забавлява ни, улеснява запомнянето на ключовите моменти и води към някакъв тип действие. Начина, по който структурирате посланията си създава вашата история. Винаги има следните части – увод, повествование, аргумент, опровержение и заключение. Създайте емоционална връзка в увода чрез създаване на емоционална връзка посредством лични истории и наблюдения. Повествованието разказва истории, които отразяват същността на презентацията, иска да постави под въпрос предположенията. В аргумента представя доказателствата, а в опровержението оборва противната страна.И на финала отправя призив за действие. Създавайте по една тема на слайд, направете невидимото видимо, разкривайте постепенно съдържанието. Направете вашата история с няколко ключови послания и я продуцирайте. Използвайте аналогии, сравнения, метафори,триади, анафори.

* предизвикайте участие, като искате насрещни мнения и преодолявате възраженията и развийте печеливша стратегия

Ключът към това да продадете себе си и ценностната си система  не е да ги обявите, а да накарате другите да ги приемат. Хората искат да знаят, че вие ги слушате. Трябва да ги включите в диалога и да ги накарате да се почувстват като реални участници в процеса. Молбата за обратна информация и мнения и действията въз основа на чутото са от  огромно значение за резултата, това повишава ангажираността на всички нива. Слушайте, запознавайте бързо, не пазете тайни, водете открити разговори. Дайте пълномощия, осигурете им възможност да изиграят тази роля.  Не прекъсвайте и повторете чутото, използвайте фиксиран поглед, разберете тяхната болка.

* подсилете оптимистичната перспектива, като станете маяк на надеждата;

Думите, които подбирате, отразява светът който виждате. Оптимистите използват случилото се за да се учат и поправят грешките. Когато е най-вероятно хората да виждат поражение, те излъчват надежда, увереност и възможности. Говорете оптимистично- Дайте им причина да се надяват. Оптимистичното мислене ще ви накара да се чувствате по-добре със самите себе си. Оптимистичното говорене ще даде увереност на другите да ви следват. Фокусирайте се върху  постиженията си, излъчвайте оптимизъм и говорете добре за себе си. Обградете се със строители.- вие сте толкова добри, колкото са хората около вас. Изберете да живеете с увереност и надежда и започнете по този начин деня си.

* насърчете хората да постигнат своя потенциал, като ги хвалите и инвестирате в тях

Ако живеете постоянно в състояние дай, дай постигате много по-малко Помагайте на другите да се развиват.  Вие можете да промените света, като промените думите си. Похвалите трябва да бъдат чести, локализирани и конструктивни. Социалните и моралните стимули са по-силни и минутите известност също. Изказвайте признателност и пълнете емоционалните резервоари.  Извадете доброто, като вярвате единствено в него. Вярвайте в хората и го показвайте.

прочетете книгата Запали ги на Кармайн Гало

Подобни публикации: