Архив

Календар

април 2016
П В С Ч П С Н
« мар   май »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Размисли за професиите в ЗПГ

Икономистите са хора, които обичат да има логика и елегантна простота в нещата. ЗПГ е училището където Икономиката се учи в значителна степен чрез практически занимания. Има я изключителната база и учителите с богат опит и знания, които ще ви дадат най-доброто от тази професия. Има ги учебните компании и учебно тренировъчните фирми, в които учениците се научават да работят в реални бизнес условия. Има ги постоянните състезания и лагери в други градове, работата в екип, презентациите, казусите и бизнес идеите,  учебна практика в чужбина, възможност за платени практики, счетоводни умения.

Професията в ЗПГ в крайна сметка дава повече практически умения от повечето икономически специалности в икономическите университети.Професия „Икономист“ дава практически знания и умения, които може да използвате във всяка друга област след това.Всеки иска да печели много пари, но преди това трябва да научи правилата, по които се изкарват тези пари .Икономистите определено са навътре в нещата.

Да организираш и забавляваш хора е приятно занимание. С течение на времето ще станеш експерт в говоренето пред публика, в създаването на интересни и забавни програми за туристи, в изкуството да забавляваш хората и да им подаряваш положителни емоции в забавни игри и събития. Професията, която ти дава възможност да пътуваш често в чужбина и ще вкара английският ти в ролята на втори роден език. България е туристическа държава, Сандански известна дестинация, затова и диплома за тази професия, както и придобитите умения, винаги ще са предимство за всеки.

Изкуството да си екскурзовод и да говориш пред туристи. Трябва да можеш да импровизираш, но се изисква и предварителна подготовка плюс богат запас от всякакви факти и интересни информации. После всичко се получава след десетки тренировки за да добиеш увереност и да можеш да импровизираш с притежаваната колекция от знания в главата си.

Да забавляваш хора, да организираш екскурзии и да участваш в тях, да пътуваш в чужбина, да работиш на морето и още куп подобни приятни занимания. Има хора, които обичат да общуват, да говорят и да разказват истории. Ако сте от този тип и обичате да бъдете център на внимание, и още по-хубаво да получавате пари за това, значи сте попаднали на правилната специалност за вас – Организация на туризма и свободното време.Може да пътувате много, да се забавлявате работейки, и най-хубавото- ви плащат за това – 3 в 1

Може да си помислите, че се хвалим, но едва ли друго училище в България притежава толкова съвременна апаратура, която да използва в учебния процес за професията, изучавана от 12в. Повече от половината от момичетата и момчетата от този клас ще продължат обучението си в университета в Пловдив и след това ще имат сигурна работа

Те са нашите изследователи. Знаят как да работят с десетките уреди от най-съвременната училищна лаборатория в България и никоя негодна за консумация храна и напитка не може да премине през тяхната проверка. Стотици фирми в България имат нужда от техните знания и умения. Европа има строги изисквания към всяка храна и без технолозите предприятията не може да работят.Както сподели едно от момичетата от 12 клас в професия „Техник-технолог по качеството на храни и напитки“ – не е никак сложно, всичко е написано в справочниците, вие само натискате копчетата, следвате инструкциите и накрая проверявате дали резултатите отговарят на стандартите.

Агроеколозите са професия, която обслужва богатите.  Те са готови да плащат допълнително, но да знаят, че консумират чисти храни, от чиста среда. Учениците от тази нова и перспективна специалност получават добри познания за състава на почвите, водите и въздуха предпазването им от замърсяване, за екологичното селско стопанство, биологичното земеделие и органичните ферми; както и практически умения за прилагане на Европейски агроекологични програми и системи за управление на околната среда; Диплома от тази професия е предимство при кандидатстване за пари от Еврофондовете. При нея също се получават безплатно книжки за кола и трактор. От тази година част от тях ще ходят на производствена практика в Португалия.

Подобни публикации: