Архив

Календар

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Google Classroom

Интегрирана с други услуги като Gmail, Диск и Google Документи, класната стая предоставя на учителите интуитивна платформа, насочена предимно към повишаване на комуникацията между учителите и учениците. Учителят създава задание и прикачва файлове. Учениците прикачват материали или редактират файлове от учителя и се включват в работата си. Учителят оценява и връща заданията на студентите. Учениците виждат оценките и обратната връзка. Те могат да редактират и изпратят отново след обратната връзка.

Класната стая работи с Google Документи, Google Диск и Gmail, така че учителите могат да възлагат работа на учениците. Учителите могат да прикачат документи, връзки и изображения към своите задачи. Цялата дейност е онлайн с помощта на компютър или мобилно устройство.Учителите могат да определят кога учениците ще виждат задания и техните привързаности. Учениците влизат в класната стая, виждат предстоящата им работа и го попълват онлайн. Когато един ученик започне работа, учителят го вижда на страницата „Поток“.

Като учител имате достъп до няколко функции, свързани с вашите задачи. Можете, например, да използвате едно и също задание в различни класове. Можете също да изберете дали искате вашите ученици да работят по отделни копия на заданието или да работят върху едно и също копие. Освен това, Classroom ви позволява да споделяте индивидуални обратни връзки с учениците си и да следите как се справят с техните задачи.

1. Учителят създава задача. Когато създавате задание, можете да го публикувате незабавно, да запазите чернова или да го планирате да публикувате по-късно.Ако публикувате с присвояване на множество класове, редакциите, направени в един клас, няма да се прехвърлят към другите класове. Учителят може да публикува в един или повече класове, или на отделни ученици в един клас, и да определи дата на падежа. Учителите контролират достъпа до всички файлове, които прикачват, докато бъдат назначени.

Когато прикачвате файл с диск (документ, слайдове или листове), учителят може да избере да:
Позволете на учениците да преглеждат файла – всички ученици могат да четат файла, но да не го редактират.
Позволете на учениците да редактират файла – всички ученици споделят един и същи файл и могат да го редактират.
Направете копие на файла за всеки ученик – студентите получават индивидуално копие на файла, който могат да редактират. Името на ученика се добавя автоматично към заглавието на документа. Когато ученикът се обърне към задачата, учителят вижда файла с името на ученика. Докато учениците работят по дадена задача, учителят може да види техния напредък, да добавя коментари и да прави редакции в документите.

2. Учениците се обръщат към задачите си
Учениците работят по заданието, като преглеждат документ, редактират споделен документ или редактират индивидуалното си копие на документ. Учениците могат да прикачат файлове, връзки или изображения към тяхната работа. Когато приключат, те се обръщат в работата си.
Преди датата на падежа, студентът може да откаже работа, да направи промени и да го изпрати отново. След като ученикът се превърне в файл от Google Документи, Таблици или Слайдове, само учителят има достъп за редактиране и може да прави промени.

3. Учител оценява и връща задачи
Учителят може да пише бележки за студентската работа, да добавя оценка и да я връща с индивидуална обратна връзка.Можете да използвате инструментите за рисуване и писане в класната стая, за да добавите обратна връзка директно към студентската работа. Можете да подчертавате думи, да маркирате текст, да рисувате фигури и да оставяте бележки за файловете на Google Документи, както и документи на Adobe ® PDF ®

4. Учениците виждат оценките си и могат да редактират
Учениците виждат оценките си. Ако работата на студентите включва файл с диск, те възвръщат редактирания достъп до файла и могат да правят подобрения, ако е необходимо.

Подобни публикации: