Архив

Календар

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Google forms vs MS forms

При MS forms има и MS Quiz , и това е вариантът за създаване на тестове с автоматична проверка на отговорите.  За Google forms е нужно предварително включване на опцията тест /Setting-Quizze или Настройки-Викторини/

MS Forms/Quiz изглежда с по-дружелюбен интерфейс и дизайн. В Google forms има вероятност да се объркате при създаването на много секции и въпроси. Лентата за следващ въпрос в края на тест е по-добър вариант от този със страничната лента.  Повечето опции и възможности също може да объркат ситуацията.

В MS Forms/Quiz вариантите падащо меню и прикачване на файл липсват, обаче има опцията подреди отговорите, която не съществува в Google forms.Опцията за много отговори/чек бокс/ е обединена с тази за един отговор/радиобутон/ и се включва допълнително в MS Forms/Quiz.

В MS Forms/Quiz липсват секциите и всичките отговори се разполагат в един раздел. В Google forms можете да разполагате по един въпрос в секция и така подобрявате дизайна. Можете да създавате и раздели от различни типове въпроси.

В MS Forms/Quiz липсва възможността да се добавят изображения към възможните отговори. Можете да направите това само към самия въпрос.

В MS Forms/Quiz има възможност за QR код с цел по-бърза работа с мобилни устройства. Във Google forms няма такава опция, но тя се добавя чрез добавката QR code maker. Няма и възможност за времева рамка за попълване, но и за това има добавка.

В MS Forms/Quiz липсва възможността да направите обучаващ тест, като връщате отговарящия в същата секция, докато посочи верният отговор. Можете само да прескачате въпроси, или да направите избрана от последователност в изпълнението им. Но можете да поставите извеждащ се текст след избран отговор и по този да направите вариант за обучение. И двата варианта се включват допълнително чрез допълните опции.

Подобни публикации: