Архив

Календар

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек   фев »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Class Notebook

Предлагайки безплатни бележници за клас OneNote на преподаватели и отговарящи на условията организации, Microsoft им дава достъп до невероятно средство за информация, вземане на бележки, споделяне и сътрудничество. OneNote премахва необходимостта от хартиени тетрадки или планове за уроци и дава на педагозите свободата да се движат по класа, взаимодействащ със своите ученици в по-течен характер.

Пространство за сътрудничество. Учениците и учителите могат да работят заедно.Учителят може да редактира съдържанието.
Ученикът може да редактира или преглежда съдържанието.Библиотека за съдържание.Публикуване на учебни материали за учениците. Бележници на учениците.Лично пространство за всеки ученик.Ученикът може да редактира собственото си съдържание и не може да вижда бележниците на другите.

Вашият бележник на класа на OneNote е организиран в три части: Ученически бележници – личен бележник, споделен между учителя и всеки отделен ученик. Учителите могат да отварят бележника на всеки ученик, докато учениците виждат само собствения си бележник. Библиотека за съдържание – бележник само за четене, в който учителите могат да споделят материали с учениците.
Пространство за сътрудничество – бележник, в който всеки от вашия клас може да споделя, да организира и да работи съвместно с другите.

Библиотеката за съдържание е място за материали, като напр. документи за четене или работни листове. Представяйте си я като голям шкаф за документи, какъвто имат в дъното някои класни стаи. Само учител може да слага материали в библиотеката за съдържание, докато учениците могат да четат и копират всичко от библиотеката за съдържание в собствените си бележници. Но учениците не могат да променят или изтриват нищо в библиотеката за съдържание.

Типичен сценарий е как учениците копират нещо от библиотеката за съдържание и го поставят в секция в собствения си бележник. Библиотеката за съдържание например може да има секции на бележник, озаглавени „Материали“ или „Работни листове от часа“. Учител може да организира материалите в секции в библиотеката за съдържание или да разчита на хронологична подредба, за да стоят най-новите документи най-отгоре и учениците да ги откриват по-лесно.

Пространството за сътрудничество е отворено за всеки в даден клас и всички членове на класа могат да четат и записват всичко в този бележник. Учителите и учениците могат също да създават нови секции и страници по начините, които им вършат най-добре работа. Ако например един клас се раздели за проекти по групи, всяка група може да създаде секция, в която да споделя работата, свързана с проекта. Членовете имат достъп до материалите в другите групови секции, така че всеки трябва да се държи отговорно.

Пространство за сътрудничество е по-добро от документ във файлов дял или на споделено устройство.Много хора могат да редактират документ едновременно.Промените се обединяват автоматично.Бележникът „Пространство за сътрудничество“ е достъпен офлайн за всеки човек. Всеки от класа е „в час“. Можете да използвате пространството за сътрудничество за бележки относно груповия проект, така че всеки да може да работи по него веднага – като в wiki страница само че по-добре.

Пространството за сътрудничество е чудесно място за съхранение на – Визията за проекта на класа и идеи от „мозъчна атака“.
Поддържащи материали, събрани от членовете на групата. Списък със задачи за изпълнение, които хората могат да маркират като изпълнени. Всякакви поддържащи материали, събрани от членовете на класа.

Как да добавя нов ученик към бележника?
Добавянето на ученик е лесно. Стартирайте бележника на класа на OneNote и щракнете върху Добавяне на нов ученик, изберете бележника на този клас и напишете имената на новите ученици.

Как да добавя друг учител към бележника?
Добавянето на учител е лесно. Стартирайте пбележника на класа на OneNote и щракнете върху Добавяне на друг учител, изберете бележника на този клас и напишете имената на учителите. Това ще даде на новия учител същите разрешения като вашите.

Подобни публикации: