Изключителен 20 март за земеделската професионална гимназия

Ученици от гимназията спечелиха призови места на състезания, олимпиади, конкурси в СВИЩОВ,ВАРНА, НОВА ЗАГОРА, БЛАГОЕВГРАД, ПЛОВДИВ И ПЕТРИЧ

ВАРНА

Второто участие на Земеделска професионална гимназия в националния конкурс за реферати „Интернет и социалните мрежи- нови възможности за бизнес”,организиран от ПГИ“ Иван Богоров“ и Икономически университет гр.Варна отново се увенча с успех. След успешното участие на Симеон Здравчев и Бояна Гоцева преди две години това вече се превръща в традиция. Съчетавайки икономика, туризъм и ИКТ в едно, Ваня Ангелова, ученичка от 11б клас спечели първо място на конкурса с разработка на тема “Ефективното използване на Интернет и социалните мрежи – гаранция за успех в туризма”. Максимален брой точки получи решението на казуса „Популяризиране и позициониране на услугата „Криейтив и изработка на ландинг (промоционална) страница”. Той беше зададен от WeBest LTD- модерна и просперираща компания за дигитален маркетинг. Атрактивното представяне на ученичката , накара журито от университетски преподаватели, още по-време на защитата да започне да сканира генерираните QR кодовете, които ако бъдат поставени върху паметниците в Сандански, дават информация за личността, представена със съответната склуптура. Ваня Ангелова, въпреки че е още 11 клас, е приета за студентка в ИУ, гр.Варна с платени семестриални такси за първата година.

НОВА ЗАГОРА

Изключително силно представяне на регионалното състезание „МЛАД ФЕРМЕР”,което се проведе на 20.03.2015 г. в гр. Нова Загора. В надпреварата се включиха 18/осемнадесет/ земеделски училища от Южна България. Учениците Габриела Ангова, Иван Стоев и Марио Тунев въпреки голямата конкуренция заеха отборно 2- ро/второ/ място, непосредствено след домакините, а Габриела Ангова е втора в индивидуалното състезание по Растениевъдство – разпознаване на семена и резитба на лозя. Това е третото им участие във финалния кръг на състезанието, което тази година се ще се проведе от 27 до 29 април в гр. Попово,където ще вземат участие най-добрите 10 земеделски училища от страната.

СВИЩОВ

На 20 март 2015 година учениците от 12 а клас – Атанас Влахов и Вероника Давидкова професия „Икономист“, специалност „Земеделско Стопанство“, на Земеделска професионална гимназия „Кл.Тимирязев“ гр.Сандански , взеха участие в Национално ученическо състезание „Иновации в бизнеса“ към СА „Д. А. Ценов“-Свищов. Участващите ученици бяха разпределени в екипи по 3-4 в отбор. На всеки екип бе възложена задача за конкретно реално предприятие в България, чиято дейност трябваше да бъде проучена и предложено иновативно решение в някоя от сферите на дейността на фирмата. Екипът на Вероника Давидкова предложи няколко иновативни решения за предприятието „Софарма“, които направиха много добро впечатление на журито в състав зам.ректори и завеждащ катедра „Иновации“ . Отборът и се класира на второ място и спечели корпоративната награда на журито. Участниците получиха сертификат за участие и грамоти, а също така и материални награди. С тях те биха могли да бъдат приети в желана от тях специалност в СА „Д. А. Ценов“ – Свищов.

БЛАГОЕВГРАД

На 20.03.2015г. , се проведе областен кръг на олимпиадата по гражданско образование. Ученици от ЗПГ „Кл.Тимирязев”за четвърта поредна година защитиха достойно своите проекти в Благоевград. Проектите засягат теми за правата на гражданското общество, разкриват гражданско съзнание, утвърждават навици и добродетели на модерно мислене. С всяка година инициативността на учениците в гражданското образование нараства и днес гордо ЗПГ „Кл.Тимирязев” може да сподели, че тази учебна година всичките десет проекта участвали на областно ниво са номинирани за национален кръг на олимпиадата по гражданско образование.

ПЛОВДИВ

Ученичката от 11 а клас при ЗПГ „Климент Тимирязев” Любка Спирова Славкова спечели второ място в конкурса „Словото на младите” – проект на фондация „ Огънят на Орфей и Фондация “Стоил Куцев – Даскала” в „ раздел „Фотография” . Темата на нейните три фотографии е за „Изборът между доброто и злото” . Любка се състезава с други участници в 3 възрастова група от 16 до 25 години. Творбите ще бъдат включени в DVD сборник.

ПЕТРИЧ

ЗПГ „Климент Тимирязев” взе участие с 4 свои ученици в регионалното състезание по социално предприемачество, чийто домакин бе ПГИТ „професор Асен Златаров” град Петрич. То се проведе в чест на 55 годишнината от създаването на гимназията. Екипът на Петя Велкова, ученичка от 12а клас се представи най-добре и спечели първо място.

Резултатите от този ден показват, че училището създава благоприятни възможности за изява и реализация на своите ученици . „За да стане възможно всичко това е необходим финансов ресурс . Винаги отделяме средства за подобни прояви. Това ще продължи и за напред.” – сподели директорът на училището Емил Терзийски.

No Comments

Post A Comment