Над 20 ученици от гимназията ни участваха в инициативата “Мениджър за един ден”

Както всяка година, и днес, 30 октомври 2018 година, ЗПГ“ Климент Тимирязев“ се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България – „Мениджър за един ден“. Утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот и висши държавни управници дават възможност на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната организация. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден” в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техния сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално поприще. Участие от страна на ЗПГ взимат учениците от 11 и 12 клас от професиите „Икономист” и „ Организатор на туристическа агентска дейност”.

Това събитие помага на много мотивирани млади хора да открият своето призвание, да натрупат практически опит и да създадат контакти с реалния бизнес. Участниците се „попадат“ за ден в различни работни позиции, с любезното съдействие на Бизнес информационен и консултански център- гр. Сандански, Община Сандански, АЙКА консулт ООД, STS medical group и Земеделска професионална гимназия и други фирми. Инициативата улеснява учениците да открият и да се запознаят по- добре с една реална работна среда. Помага на голяма част от тях да намерят своето място в по нататъшното си обучение и развитие в бизнес средите.

Ученичката Лили Стоева от 12а клас беше мениджър за един ден във водещата фармацентична компания СОФАРМА. Тя беше заместник на финансовия директор на компанията г-н Борис Борисов. Под вещото му ръководство тя се потопи в мениджмънта на Софарма Трейдинг.Радостина Божикова от 11а клас и Мария Илиева от 11а клас бяха заместници на кмета на община Сандански и управляваха общинска администрация, а Антония Ефтимова от 12 а клас участва в инициативата “Мениджър за един ден”, замествайки директор Емил Терзийски.

No Comments

Post A Comment