Събития за 65-годишният ни юбилей

Патронен празник на училището -03-06-2022- 65 години ЗПГ . Започнахме с раздаването на награди за активните и отличилите се през годината ученици. Продължихме с учителски съвет и отдаването на почит и уважение към миналото.

На 30.05(понеделник) от 17.30 ч на градския стадион се игра футболната среща между отбора на 65 летието и сегашния отбор на училището . Училището, което не само подготвя добри кадри, но е и люпилня на добри футболисти. Всичките единадесет от отбора на 65-летието са играли или играят в момента в отбори от А и Б група.
След оспорвана борба, логиката надделя и ЗВЕЗДНИЯТ ОТБОР на 65-летието победи с 2-0 след гол от Валентин Станков и автогол.
Съдия на срещата беше Максим Иванов, ръководил срещи в Б РФГ, също възпитаник на училището ни.
27май- Юбилейна томбола “65 години – 65 награди” се извърши днес в двора па Земеделска професионална гимназия “Климент Тимирязев”, #Сандански. Сдобилите се с печелившо билетче (след джуркане в специален златист цилиндър) получиха разнообразни предмети, лакомства или услуги (за 2100 лева общо). Голямата награда – велосипед се падна на деветокласника Слави Велев.
Отпразнувахме 24 май, ЗАЕДНО с нашите възпитаници в ПАРАД на ВИПУСКИТЕ. Събитието беше част от програмата за 65-годишнината от създаването на училището ни! Ще завършим следващата седмица с голям спектакъл на 3 юни от 19:30 часа в летен театър на град Сандански !
23май- По случай 65 – годишният юбилей в гимназията се проведе инициативата “Ученическо самоуправление”. В нея учениците заеха мястото на своите учители. Така те се въплътиха в ролята на учители по различни общообразователни и професионални учебни предмети.
„Четенето на книги е разговор с най-добрите умове на отминалите времена, и то разговор, в който те ни споделят своите най-добри мисли.“ – Рене Декарт
По случай 23 април, Световния ден на книгата и авторското право, и 65 – годишнината на ЗПГ „Климент Тимирязев” в училището ни се проведе традиционният Маратон на четенето.
Книгата, която избраха тимирязевци, е най-емблематичният текст от родната ни литература – „История славянобългарска”. Паисиевата творба, създадена преди 260 години, е адресирана към настоящето, като търси ценностни опори в миналото, за да очертае контурите на една оптимистична визия за бъдещето на България.
No Comments

Post A Comment