Грандиозно отпразнуване на 65 години от създаването на училището ни

65 години – с грандиозен спектакъл в летен театър на Сандански, организиран по идея на Гинка Дзимбова, с участието на бивши, настоящи и бъдещи ученици и учители на гимназията ни, завърши празнуването на юбилея ни. Тържеството ни потопи в творческото начало, бликащо през годините в ЗПГ и ни подари 1 час емоции, смях и много спомени. Едно е сигурно – семейството на ЗПГ се сплоти още повече и приемствеността ще се запази през годините.

Прекрасно е когато поколенията се обединят с идеята да покажат, че няма стари и млади, а само талантливи, идейни, можещи, раздаващи се !!! Вечер, в която талантите нямаха търпение да избухнат, а ЗПГ е било точното място за да реализират искрицата в себе си в пълен размер !!! Вечер, която показа колко важна е приемствеността в една институция и наличието на творчески личности в нея !!!

Така започна всичко – водещите се надпреварваха да забавляват публиката. Зори е учител във Втора АЕГ в София, а Кирил е учител в 134СУ/еврейското/ също в София , но с огромно желание се включиха в юбилея на училището, в което преминаха 5-те най-важни години на израстването им като личности !!! Ралица и Иван са само 8 клас и ги чакат още много подобни представления 🙂 Продукцията за юбилея е цялостен спектакъл и трябва да се гледа изцяло, точно заради участието на водещите .

Започвайки с най-малката изпълнителка, продължавайки АКАПЕЛНО – част от брилянтните идеи – да събереш заедно тези 4 момичета. Всяка от тях си е талант сама по себе си, а ЗАЕДНО може да сътворят чудеса, както и тези момичетата, които  създадоха този танц за наше удоволствие !  С идеята, че ЗАЕДНО можем повече – стари и млади, бивши и настоящи, Жасмин и Хоуп. Няма разделение на талантите – когато си го можеш, просто си го можеш !

Познаваме ги като комедийни артисти и като основни действащи лица на запазената марка ТИЙНКОМЕДИ, но те са уникални във всяко отношение – най-вече като ЛИЧНОСТИ. И сега нямат проблем да се вживеят в ролята на рецитатори, участвайки в създаването на тази емоционална ода за любовта и препятствията пред нея !!! Както те казват думите не са достатъчни да опишат всичко, но все пак въздействието е значимо. И ние им благодарим за предоставените мигове на наслада !!!

С 9-минутна сюита на вечната борба и надпревара на младите и старите, завърши вчера ЗПГ маратонът на талантите сред поколенията ученици и учители, обединили усилия за да покажат, че ЗАЕДНО МОЖЕМ. Творческият огън ще гори в сърцата на всички пребивавали на територията на тази институция, създаваща най-ценното нещо – приятелства и връзки в душите на хората.

 

No Comments

Post A Comment