ТРИ ПЪРВИ МЕСТА ! Чудесен завършек на световната седмица на предприемачеството !

Боян Янев, Светла Кукучева и Дарина Джакова от 11а клас са в отборите спечелили първите места в три направления на иновационния лагер “”Предприемачество и кръгова икономика”, който се проведе на 19 ноември  в гр. Пловдив от Джуниър Ачийвмънт България и Математическа гимназия Пловдив. Поздравления за учениците и техните ръководители !

 

Иновационен лагер „Предприемачество и кръгова икономика“ се проведе като част от инициативите на Световната седмица по предприемачество. Домакин на събитието за ученици от 14 до 18 години, бе Математическата гимназия, а организатор – Джуниър ачийвмънт България. Участие взеха около 50 млади предприемачи от София, Сандански и Пловдив. Разпределени в смесени отбори, те получиха екипна задача за кратък бизнес план и представяне на  презентация в рамките на две минути.

Първият казус бе по темата „Мода и кръгова икономика“, а заданието към състезателите бе да предложат бизнес, който решава проблема с маските за еднократна употреба и да пуснат свой собствен продукт или услуга. На първо място се класира отборът на Дарина Джакова .

Предложението победител по темата „Кръгова икономика за смартфони и електронни устройства“ бе за видеокамери от части на стари мобилни телефони. Спечели отборът на Боян Янев.

Да намерят начин как да продават шоколадови блокчета, без да генерират пластмасови отпадъци. Това бе заданието по казуса „Преосмисляне на пластмасите“, като състезателите трябваш да предложат нов вид опаковка и модел на доставка. Най-добре се справи отборът на Светла Кукучева.

Поздравления и за Стела Ставрева, Ивана Донева, Василена Терзийска  и Ива Ангелова, които демонстрираха много добри презентационни умения.Всички участници са ученици от 11а клас, професия икономист-информатик.Призьорите получиха ваучери за техника, а за всички имаше сертификати и предметни награди от организаторите и домакините.

 

СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО СЕ отбеляза през седмицата и В ЗПГ “КЛИМЕНТ ТИМИРЯЗЕВ” – отново ПОД ФОРМАТА НА ИНОВАЦИОНЕН ЛАГЕР.

На първо място се класира отбор “Health & Health food”, на второ място отбор “Food for future” ,трето място за отбор “Sunny farm” .

Иновационният лагер е нов образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт, който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни, да работят в екип, да вземат правилни решения и да поемат рискове.
В интерактивна среда, използвайки подхода на учене чрез правене, учениците от 10 , 11 и 12 клас в ЗПГ имаха възможност да се съберат и отборно да генерират и да мислят върху своя бизнес идея на тема “Каква ще бъде храната на бъдещето”.
В рамките на 3мин. отборите участници, представиха своите интересни идеи, които бяха оценявани от тричленно жури.
No Comments

Post A Comment