Еколагер след спечелен конкурс за наши ученици

В европейската година на гражданите ученици от Земеделска професионална гимназия за пореден път доказаха, че са най-активните граждани в област Благоевград. С участието си в конкурс на тема “Моят граждански принос” организиран от Центъра за развитие на човешките ресурси. Габриела Пеева, Йоана Чолтеева ,Джесика- Александра Туджарова, София Спасова и Ана-Мария Вълчева, спечелиха участие в еколагер „Граждани сме на Европа” .

Той се проведе на 17,18,19,20 октомври в град Копривщица, където учениците бяха настанени в къщи за гости. Там възпитаниците на гимназията взеха участие в различни познавателни дейности ръководени от професионалисти в областта. Те имаха възможност да представят своите проекти на тема „Моят граждански принос”, да провеждат дискусии с групи от ученици от Бургас, Кубрат, Видин, Шумен, Велико Търново, София , да опознаят града и едновременно да се забавляват. Преминаха и през интересни обучения в 4 ателиета- „НомаТ” „От нищо- нещо”, „Нашите паркове” и „Актьорско майсторство”, където присъстваха на лекции, даваха живот на неизползваеми вещи, месиха хляб, играха сценки под ръководството на художници и актьори.

„По време на еколагера преминахме през редица приключения, потопихме се в месната култура и опознахме по-добре Европа. Благодарни сме на организаторите, гидовете и нашите домакини, които топло ни посрещнаха и направиха всичко това възможно! Запечатахме Копривщица в сърцата си и се надяваме пак да се върнем догодина.”

No Comments

Post A Comment