Отново първо място в конкурс. Във финалната четворка бяха избрани 3 наши ученички

На 30 ноември (вторник) в град София се проведе финалният кръг на конкурс за тийнейджъри, обявен от Фондация за гражданско образование „МОСТ България” представен в Деня на професиите.

Целта на проекта беше да подпомогне процеса на избор на подходящата професия и да бъде подготовка за успешна трудова кариера на младите хора, като повиши знанията им за професиите и пазара на труда .

На финала на конкурса бяха допуснати четирима ученици от цялата страна, които да представят своите избрани професии пред работодатели от големи фирми от различни браншове, експерти от Бюрото по труда, учители, студенти и ученици. Трима от тези ученици бяха от Земеделската професионална гимназия „Климент Арк. Тимирязев” – гр. Сандански.

Теодора Петрова, Виктория Анталавичева и Валентина Ангелова са ученичките, които представиха своите професии – учител, екскурзовод и PR специалист. Макар че наградата беше само една, и трите презентации баха оценени високо. Показаха се различни гледни точки за всяка една професия.

Презентацията за професията „Учител”, изготвена от Теодора Петрова, спечели първо място и бе наградена с I-Pod. Всички финалисти получиха грамоти за своето участие.

снимка

No Comments

Post A Comment