Пътуване до Германия по проект

Във връзка с изпълнението на проект „ Европейски паспорт за умения в областта на селското стопанство ‘’ в раздел „ Партньорства’’ секторна програма „ Леонардо да Винчи” по Европейската образователна програма „Учене през целия живот’’, екип на Земеделска професионална гимназия „Климент Арк. Тимирязев” в лицето на директорът г-н Емил Терзийски , заместник- директорката г-жа Емилия Карамфилкова, г-жа Виолета Петрова и г-н Димитър Недялков посети град Бремерхавен (Bremerhaven), в региона на област Долна Саксония, Schiffdorf в Германия. Екипа на училището прекара в Бремерхавен два дни , през които се провеждаха работни срещи. Още през първият ден те бяха впечатлени от уникалната точност и организираност на домакините, които направиха за тях изключително интензивна програма.

Директорът на професионалното училище в региона, представи предимствата и недостатъците на дуалната система и успешното сътрудничество с камарата на фермерите от региона . Преподавателите от немското училище и представителите на фирма за производство на машини за селското стопанство ( Maschinenring Wesermunde-Osterholz) ) стартираха дискусия, чиито основни теми са културните различия в селските райони, в различните страни-партньори по проекта и как да бъдат подготвени учениците за работа в селскостопанския сектор.

На втория ден от визитата всеки от участниците има възможността да види как фермерството може да бъде част от свободното време на хората. Срещата с немските колеги слага началото на нови идеи и още по-голяма лична мотивация за следващата среща през месец юни в Холандия, чиито домакин е професионалното училище, в град Лeoварден,област Фризланд. Прочетете още за посещението тук

No Comments

Post A Comment