Поредно посещение на холандски ученици в гимназията

От 24 до 27 март на посещение в Земеделската професионална гимназия бяха ученици от Norving college от гр. Хеерверен – Холандия . Те връщат визитата на санданските ученици, които бяха в Холандия през месец октомври 2013г. Целта е съвместно провеждане на учебни занятия по практика, както и запознаване със забележителностите на нашия регион.

На 24 март в зала”Юбилейна” на гимназията бяха направени демонстрации на нови техники за изработване на цветни композиции. На 25 март се проведе състезание, в което  бяха сформирани 7 съвместни екипа от по трима ученици, които изработваха цветна композиция, арт букет и пролетен букет. Оценяването се извърши от холандските учители.

На 26 март в хотел „Сандански”  се аранжира фоайето и рецепцията. В програмата бяха включени посещения на гр. Мелник, Рупите и гр. Банско. А последната вечер в стола на училището бе организирана празнична прощална вечеря, където българските и холандските ученици и техните преподаватели се забавляваха заедно до късно вечерта.

Така завърши поредното посещение и взаимен обмен на ученици от ЗПГ и холандски училища. Тези ученически практики са редовни за училището и водят началото си от 2007 година. Като почти всяка година имаме подобни гостувания с цел усъвършенстване на практическите умения на нашите ученици.

No Comments

Post A Comment