В БУКУРЕЩ ЗПГ СТАРТИРА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОЕКТА “НИЕ СМЕ РАЗЛИЧНИ, НО МИСЛИМ И ЧУВСТВАМЕ ПО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН”

През 2013-2014 година ЗПГ “Климент Тимирязев” за втори път взима участие с проекта “Ние сме различни, но мислим и чувстваме по един и същи начин” в работата на ACES (Академия на Централновропейските училища). Тази организация финансира и подпомага цялостно осъществяването на училищни проекти, които допринасят за превръщането на Централна Европа в по-добро място за живеене.

В периода 30 септември – 4 октомври 2013 година Мария Петкова – учител по английски език и Виктория Патронска – ученичка от IХ б клас като представители на екипа на проекта взеха участие в Началната среща на ACES, която се проведе в Гранд хотел Рин в Букурещ, Румъния. В нея взеха участие над 250 учители и ученици от 15 страни, представители на Академията, лектори и организатори.

По време на Началната среща нашите представители участваха в работни срещи, семинари, лекции, ателиета и паралелни дейности. Специално внимание беше обърнато на работата с училището-партньор от Реметея в Румъния. Полезни бяха и неформалните срещи с учители и ученици от България, Македония, Австрия, Албания, Сърбия и другите страни участнички. Усилията на участниците и организаторите да се постигне по-задълбочено разбиране и осмисляне на общата тема на Академията за този проектен период – “Разнообразието” се увенчаха с успех. Принос за това имаше перфектната организация на времето и добронамереността на всички присъстващи.

Освен работната част организаторите предложиха двучасова екскурзия в центъра на Букурещ и тематично частно парти “Да блестиш като диамант”, на което имаше две изисквания да си в добро настроение и да носиш блестящи дрехи и аксесоари.

Най-впечатляващи бяха добрата организация на работата, екипният дух, вдъхновяващите водещи на дейностите, непосредствените контакти и вълнението от пътуването в една близка, но непозната страна.

No Comments

Post A Comment