Един златен медал и три трети места спечелиха ученици от ЗПГ

На състоялата се панорама на професиите в Пловдив училището ни се представи достойно и защити завоюваните позиции от миналите години. Нашите ученици се завърнаха с едно първо и три трети места в отделните надпревари. Първото място бе в категорията “Озеленяване и цветарство”, третите места бяха спечелени от двете учебно-тренировъчни компании от ЗПГ, участвали в панаира. Индивидуално спечелихме още едно трето място в конкурса за “Най-добра бизнес идея”.

Отборът ни по “Озеленяване и цветарство” в състав Симеон Лукаров, Снежана Черкезова и Йордан Ангелов от 11 клас са победителите в тазгодишната надпревара. Така те изпълниха обещанието си за победа от миналата година, когато бяха втори . Така училището ни ще бъде първенец сред училищата в България за 2015 в тази категория.Лиляна Дерибанова от 11а клас  спечели 3 място в България в националното състезание за “Най-добра бизнес идея”. Във финалната напреварата участваха ученици от икономически гимназии от страната, чиито идеи получиха одобрението на журито в предварителният кръг.

Учебно тренировъчна фирма “Нейчър Моуд”, състояща се от ученици от 11а клас с преподавател Снежана Маламова взе 3 място на националната панорама на професиите в категорията за най-добра презентация, а Учебно тренировъчна фирма “Пауър Хаус” с преподавател Даниела Коюмджиева – 3 място в категорията “За отговорен бизнес”.Учениците от 11 клас, проф. “Икономист” се разделят на 2 групи и измислят свой бизнес, изучавайки предмет учебна практика “Учебно-тренировъчни фирми”. В продължение на 1 година те на практика научават как функционира и работи една фирма . На панаира на професиите те се състезават с други УТФ фирми от училищата в България.

No Comments

Post A Comment