Традицията продължава -четири медала за ученици от ЗПГ от Иновационен лагер 2015

В проведеният на 14.02.2015 г. в град София Иновационен лагер 2015 училището се представи блестящо като Ивана Тренева,Ваня Чакърова, Зорница Чикорова, Габриела Пеева и Виктория Колева спечелиха съответно 1 първо , 1 второ и 2 трети места от финалното национално състезание, организирано от Джуниър Ачийвмънт България. До сега Земеделска гимназия е заемала две първи и едно второ място в това състезание. Така традицията продължи блестящо с нови призови места !

Иновационният лагер е образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт, който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове. В оспорваната надпревара с 135 ученици от цялата страна, учениците от професия Икономист и професия Организатор на туристическа агентска дейност, отговориха на въпроса: Как предприемачеството определя облика на средата около вас. Те представиха своите иновативни идеи във вид на видеоклипове. За финала бяха класирани 60 ученици , като от нашето училище  финалисти станаха Зорница от 9а клас, Ваня, Виктория и Ивана от 10а клас, професия “Икономист” и Габриела от 11б клас, професия “Организатор на туристическа агентска дейност”

Иновационният лагер е интензивен еднодневен уъркшоп за генериране на идеи. Учениците се събират, за да мислят върху конкретно бизнес предизвикателство и да предложат идеи за успешното му решаване. 60 те ученици  бяха  разделени на 12 отбора по пет човека. Отборите трябваше да предложат иновативен бизнес модел, кой̆то дава решения на проблема с глобалната неграмотност по начин, водещ до качествена промяна на живота на засегнатите към момента хора. Нашите ученици са в екипите заели първо, второ и две трети места. Освен грамоти и медали, те бяха наградени съответно с таблет,  елeктронен четец и външен  харддиск.

No Comments

Post A Comment