Ученици от ЗПГ“Кл. Тимирязев“ и предизвикателството „Мениджъри за един ден“

На 07.11.2019 година за 18-ти пореден път се състоя инициативата “Мениджър за един ден”, организирана от Джуниър Ачийвмънт България. Над 2800 талантливи, млади и бъдещи предприемачи кандидатстваха за мениджърски позиции в различни институции. Около 1000 ученици и студенти се пребориха и застанаха за един ден до топ-мениджъри в страната. Тези лидери дадоха началото на професионалната реализация на младежите, а в замяна получиха удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора. Земеделска професонална гимназия – Сандански е традиционен участник в инициативата. В този ден 21 ученици от 10 „а“ клас с професия “Икономист-информатик”,специалност “Икономическа информатика”.

Традиционно партньорство между Земеделската гимназия и фирми от региона, спомогна за провеждане на Националната инициатива „Мениджър за един ден“ в Сандански. Милена Кадрич, Рая Янудова и Стефани Атанасова бяха ръководители на производствения отдел в „STS Medical Group“ АД. Димитър Дуев, Донна Георгала и Катя Дукова бяха част от екипа на Бизнес Информационен и Консултански център Сандански. Виолета Андонова и Красимира Ангова бяха офис-мениджъри в “ТЕХНО-ЮС” ЕООД. Елена Велкова и Цветко Петков бяха мениджъри по продажбите в “Мусала Иншурънс Брокерс” ООД. Жанет Милева, Катерина Илиева и Теодора Тасева бяха финансови ръководители в “АИКА” ООД. Мария Кукучева бе управител на търговския обект от веригата магазини “Технополис България” ЕАД.

Освен в различни предприятия, учениците се включиха и в управлението на Земеделска гимназия. Атанас Николов и Мариян Славков се изправиха пред предизвикателството да бъдат заместник-директори, Ванеса Колева и Мария Стойчева се заеха с управлението на финансите на училището като главни счетоводители, а пък Любомира Попчева и Никол Калоянова се погрижиха за добрият емоционален статус на всички ни. Гимназията благодари за дългогодишното сътрудничество на работодателите. Без тях и желанието на учениците инициативата нямаше да бъде реалност.

No Comments

Post A Comment