Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев” празнува своя 60-ти юбилей с грандиозната програма

На 2 юни с финално тържество приключи “маратонът” от 60 събития, посветени на 60-годишнината от основаването на училището ни. Гости на церемонията бяха ръководството на общината, представители на сродни училища от Македония, Холандия и нашата страна, ректори на специализирани университети, ветерани, завършили ЗПГ през годините, включително 1959 г. Получихме поздравителен адрес и от министъра на образованието.

60 събития за 60 дни .Както се изрази директорът на училището ни Емил Терзийски, такава тежка програма е по-силите на много малко организации в България.  След като в месец април организирахме 5-тото международно състезание “Земята-позната и непозната” с участници от република Македония и други земеделски училища от България. След организацията на 10-тата национална олимпиада по гражданско образование, последният месец беше поне толкова напрегнат и отговорен. Ето част от по-големите мероприятия :
Завръщането на Тийнкомеди, април месец 2017 с продължението  “Милионер по неволя”. Поредната порция новобранци в театралната група, отново направи фурор и превзе сцената на културния дом в Сандански. Това утвърди Тийнкомеди като една от най-добрите ученически комедийна групи в България!!!
3 май – ден на талантите в ЗПГ
5 май – Иновационен лагер в ЗПГ, с участието на ученици от професионални училища от Сандански, Петрич, Гоце Делчев и Благоевград

20 май – Демонстрационен мач, тренировка по волейбол с участието на състезатели от УСК „ Академик” – участник в Супер лигата на България- треньор е възпитаникът на ЗПГ Николай Алексиев

24 май – Участие в тържествата за деня на славянската писменост и култура – „ Парад на випуските на ЗПГ”

26 май – Томбола “60 години – 60 награди”. Късметлийката с голямата награда от томболата е Христина Узунова от 11а клас

29 май – Откриване на изложбата 60 години ЗПГ във фотографии. От огромния архив бяха избрани по една или няколко снимки за периода 1957-2017 година. Освен изложбата създадохме и албум от снимките.

29 май – мач между отбор на 60-тилетието и сегашен отбор на ЗПГ
30 май – Благотворителен търг. Бяха събрани над 1750 лв. Те се използваха за финансиране на изграждането на алея на Будителите в ЗПГ
31 май – Благотворителен концерт за събиране на средства за алея на будителите.Бяха събрани над 500 лв.
01 юни – Официално откриване на алеята на будителите. Една идея на Иван Стоилов, старши учител в ЗПГ, в реализацията на която се включиха буквално стотици хора. Една сериозна и трудна цел бе реализирана. Тази кауза бе ценна не само, защото е израз на почит към велики личности, на патриотизъм, но и защото е белег на екипна работа, на инициативност, на сътрудничество и съпричастност .
No Comments

Post A Comment