ЗПГ с добри резултати на ДЗИ 2016. Първи сме в България по философия

Гимназията е първа по успех в България по философия и първа в Сандански по Английски език, Биология, География и История. С общ успех от ДЗИ добър /4,14/ сме на второ място сред професионалните училища и на 17 от общо 48 училища в областта. По Философия, където сме традиционно силна школа , имаме среден успех Отличен /5,61/ и две отлични оценки. Резултатите са публикувани на сайта на ДЗИ

Добри резултати имаме и по Английски език като средният успех е Мн.добър /5,27/ . Това отрежда 149 място сред всички 1000 училища в България. Резултатите по английски език са потвърждение на отличното ниво на обучение по този предмет. Стабилно е представянето ни по основните предмети, които нашите ученици избират като задължителноизбираема подготовка в 11 и 12 клас, за да се готвят за ДЗИ. Резултатът по География и икономика е в топ 200, а тези по БЕЛ и Биология и здравно образование са в топ 400, отново над средните за страната.

По Биология средният успех е Добър/4,23/. Най-високата оценка по този предмет от Отличен /5,98/ – първи резултат за ЗПГ от двете матури. Оценката със сигурност е една от най-високите за областта/има само 16 пълни шестици/ . Тя е на Йоана Чолтеева от 12б клас, която е и първенец на ВИПУСК 2016 със среден успех от дипломата Отличен/5,92/. Въпреки трудната матура по География за 2016 г. сме 10 в областта с резултат Добър /3.89/, /средният успех за областта е 3.38, а двойките за страната са 30%/ . Оценката на Лъчезар Златков Отличен/5,82/ е една от 11 за област Благоевград, като пълни шестици няма, а отличните оценки на ЗПГ са две.

Така че въпреки слуховете, които се пускат в публичното пространство от години, че подготовката за ДЗИ в училището не е на необходимото ниво, отчетените резултати показват тяхната неоснователност. Трябва да се отбележи, че успехът се изчислява на базата на всички ученици. Ако вземем извадка само от учениците, които се записват в гимназията ни след след завършен 7 клас/само 4 от 6 паралелки/, то тогава средният успех по отделните предмети се повишава с поне няколко десети.

No Comments

Post A Comment